(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Plněné bramborové knedlíky
Potřebné ingredience
5 středních uvařených brambor (i bez slupky)
7 lžic Solamylu
7 lžic Jizerky
1 celé vejce
sůl
bezlepková uzenina - např. uzené z Globusu
Postup přípravy
V míse vidličkou dobře rozmačkáme brambory na kaši. Osolíme, přidáme vejce a dobře promícháme. Postupně přidáváme po lžících Solamyl a Jizerku, až je konzistence těsta vláčná. Zpracováváme nejprve vidličkou, pak pomoučenýma rukama a těsto pořádně vypracujeme.
Poté rozdjíme na 5 stejných dílů. Nejprve ukoulíme kuličku, z ní na dlani uplácáme placku, naplníme uzeným, dobře uzavřeme a a vytvarujeme kulatý knedlík.
Dáme vařit do vrousí odolené vody, je nutné dostatečné množství, aby se nepřilepily ke dnu a mohly plavat.
Vaříme cca 20 minut - podle velikosti knedlíku.
Jeden knedlík můžeme na zkoušku rozkrojit, zda je uvnitř uvařený.
Podáváme s osmaženou cibulkou, či se zelím.
Těsto lze použít i na sladkou variantu - šišky s mákem, nebo z těsta uděláme klasické bramborové knedlíky.
Poté rozdjíme na 5 stejných dílů. Nejprve ukoulíme kuličku, z ní na dlani uplácáme placku, naplníme uzeným, dobře uzavřeme a a vytvarujeme kulatý knedlík.
Dáme vařit do vrousí odolené vody, je nutné dostatečné množství, aby se nepřilepily ke dnu a mohly plavat.
Vaříme cca 20 minut - podle velikosti knedlíku.
Jeden knedlík můžeme na zkoušku rozkrojit, zda je uvnitř uvařený.
Podáváme s osmaženou cibulkou, či se zelím.
Těsto lze použít i na sladkou variantu - šišky s mákem, nebo z těsta uděláme klasické bramborové knedlíky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zrzava
(upraveno)
27. 10. 2009, 11:56
dobrý den Leni,knedlíky jsem skusila,měla jsem ztoho strach jak budou vypadat a hlavně chutnat,kluk ani nic nepoznal a moc mu chutnali,takže za recept Martina